Banking..

Prima data cand a intrat in biroul bancherului afisa un zambet radios. Avea un job bine platit, muncea putin si era si pe punctul de a isi cumpara casa mult visata. Bancherul fuma iar pe biroul sau plin cu dosare dormita alene un motan dungat si gras. Vazandu-l bancherul s-a ridicat amabil si l-a poftit sa ia loc.
– Ati facut o afacere minunata domnule Varzaru! Garsoniera intr-un ansamblu imobiliar nou, la doi pasi de prelungirea Berceni, zece minute de condus pana la statia de metrou Depoul IMGB, la numai 80 mii de euro! Chilipir! Mai ales cu dobanda noastra modica si ipoteca avantajoasa!
– Va multumesc domnule Schultzstein! Sa fie intr-un ceas bun.

A doua oara era mai abatut iar bancherul il lasase deja sa astepte cateva minute in compania motanului. Cand a aparut in sfarsit a schitat un zambet larg si i-a spus prieteneste:
– Asculta-ma pe mine, masina asta face toti banii! Confort, lux, dai pe spate orice femeie. Si la conditiile astea de leasing e super-oferta!
– M-am tot gandit, cu ratele astea de la garsoniera care au crescut, cu criza economica, daca e bine..
– Eh domnule Varzaru, o viata are omul de trait. Noi avem o vorba in Israel, cine vrea sa aiba trecere in societate trebuie sa dea bine la imagine in primul rand.
– Aveti dreptate domnule Schultzstein, haideti sa facem actele!

A treia oara l-a asteptat pe bancher aproape o ora. Mai era si motanul lui afurisit care ii tot dadea tarcoale si mieuna intr-una. Barem de nu l-ar zgaria. Bancherul a sosit intr-un tarziu si i-a intins rapid cateva hartii.
– Creditul dumneavoastra de nevoi personale e aprobat! Va puteti ridica acum si plasma si smartphone-ul si va oferim si un card de credit cu promotie la cumparaturi in mall.

Ultima data cand a fost la banca era deja palid. Isi pierduse slujba, gasoniera era pe cale de executare silita, masina era de mult returnata la firma de leasing, electronicele le vanduse pe la prieteni … De data asta bancherul era la birou si completa de zor un contract. Motanul sau il privea fix, ghemuit pe un fotoliu in colt.
– Trebuie sa ma ajutati cumva domnule Schultzstein, sa reesalonam creditul, sa facem o refiinantare…
– Ma tem ca nu va fi usor domnule Varzaru, ati pierdut toate bunurile, nu aveti giranti…
– Va rog, trebuie sa existe o solutie…
– Mai aveti un singur bun pe care il putem ipoteca daca doriti, o ultima solutie … Partenerul meu o sa va prezinte conditiile imediat…
– Mai am un bun? Ce bun?
Din coltul camerei se auzi cum cineva isi aprinde o tigara. Motanul disparuse iar in locul lui, pe fotoliu, sedea un domn imbracat elegant. Trase din tigara incet si apoi rosti simplu printre rotocoalele de fum: Sufletul…

Reclame

4 Responses to Banking..

 1. spiep spune:

  Iisus fumează?!

 2. baubaul spune:

  Ma tem ca Iisus nu fumeaza! Si nici banking nu face… astea sunt „specialitatile” altcuiva! :))

 3. Spiep spune:

  bine dar… si Ucidă-l toaca e tot evreu?!

 4. baubaul spune:

  Poate ca da, poate ca nu dar in final „business is business”! :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: